Sajtótájékoztató

Dátum: .

„Továbbra sem szabad még rákötni a szennyvízhálózatra Bugacon. Csak akkor csatlakozhatnak a lakosok a hálózathoz, ha a szennyvíztelep is és a teljes hálózat is elkészül” - mondta el Szabó László, a település polgármestere a napokban tartott sajtótájékoztatóján.

„Örömmel mondhatom, hogy már a gerincvezeték építésnek a 74 százaléka elkészült. A házi bekötésekből 913 csonknak, azaz a teljes mennyiség 85 százalékának a megvalósítása történt meg eddig. Most már kicsit lassabban halad a munka, mert azok a szakaszok vannak hátra, ahol a magas talajvíz miatt vákumozni kell.

A házi bekötések kivitelezésének eddig a 85 százaléka történt meg, azaz 890 db.  A tervezett 5 átemelő mindegyike megvalósult már és elindult a szennyvíztiszítótelephez vezető bekötőút építése, ezzel megkezdődött ennek a projektelemnek a megvalósítása is.”

Szabó László a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy Bugacon a bekötések egy jelentős részét a víziközmű társulat fogja finanszírozni, mivel akik LTP szerződést kötöttek, azoknak a szerződése nem csak a kötelező hozzájárulást (70.000 Ft), hanem az ingatlanon belüli bekötést is tartalmazza.

A projektre 1 milliárd 420 millió forint támogatást nyert el Bugac Nagyközség Önkormányzata európai uniós forrásból. A projekt fő célja, hogy a bugaci lakosok komfortérzete, életminősége javuljon, és emellett az ingatlanok értéke is növekedjen. A csatornahálózat kiépítésével vonzóbbá válhat a falu a lakásépítők, a befektetők és a turisták számára egyaránt.