Projektbemutató

Dátum: .

Bugac Nagyközség településén már régóta megoldandó feladat a szennyvízcsatorna hálózat kiépítése. Mára azonban egy sikeres pályázat eredményeként kézzelfoghatóvá vált a lehetőség, hogy megvalósulhasson ez a nagyszabású és elengedhetetlenül fontos beruházás. Az Európai Unios támogatásnak köszönhetően, a Környezet és Energia Operatív Program keretein belül (az átszámítás után) összesen 1.420.343.757 forintot nyert el Bugac Nagyközség Önkormányzata a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésére és egy szennyvíztisztító telep elkészítésére.

A kivitelezés várhatóan 2014 őszén veszi kezdetét. Összesen 19 km (19 190 fm) gerincvezeték, 11 km (11 323 fm) bekötővezeték és 4,9 km (4 935 fm) nyomóvezeték épül majd meg Bugacon és Alsómonostoron. Ennek köszönhetően a közeljövőben 1063 ingatlanhoz juttatjuk el a csatornát, illetve egy szennyvíztisztító telepet is építünk.

A projekt fő célja, hogy a bugaci lakosok komfortérzete, életminősége javuljon, és emellett az ingatlanok értéke is növekedjen. A csatornahálózat kiépítése hozzájárul ahhoz is, hogy megóvjuk a környezetünket, valamint vonzóbbá tegyük a falunkat a lakásépítők, a befektetők és a turisták számára egyaránt. Nem utolsó sorban pedig, elősegíti és növeli a már működő helyi vállalkozások versenyképességét a piacon.

Szabó László, polgármester

A projekt Zöld száma: 80/620-826